همان طور که در مقاله ی واکس و پولیش خودرو برای شما عزیزان توضیح دادیم، این مواد به جهت حفاظت و نگهدار از وسیله ی نقله ی شما مورد استفاده قرار می گیرد که می توانید برای ترمیم بخش هایی سطحی از رنگ، نیز استفاده شود.
اگرچه واکس و پولیش خودرو برای ایجاد ظاهری زیبا و براق مورد استفاده قرار می گیرد اما عملکرد و تاثیرگذاری متفاوتی دارند. در این مقاله قصد دارین برای شما عزیزان در خصوص تفاوت های این دو دسته از مواد و برخی از شباهت های آنها صحبت کنیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
پولیش خودرو:
همانطور که گفتیم پولیش خودرو موادی است که بر روی سطح رنگ بدنه قرار می گیرد و خش های سطحی ایجاد شده بر روی رنگ و همچنین آلودگی های قرار گرفته را از بین می برد. ترکیبات تشکیل دهنده ی پولیش از نوع مواد سایشی هستند که با قرار گیری بر روی رنگ و ماساژ آن، با عمل سایشی یک لایه نازک از رنگ را برداشته و سطح رنگ را یکدست می کند. برخی از پولیش های خودرو حاوی مقادیری واکس نیز می باشند که با این عمل نه تنها خش های سطح رنگ برطرف می شود بلکه باعث درخشندگی و جلاء بدنه ی خودرو نیز می شود.
برای استفاده از پولیش، مقدار لازم از مواد را بر روی ابر یا پارچه ی مخصوص بریزید و با کمترین میزان فشار آن را بر روی بدنه ی خودروی خود ماساژ دهید.
تقسیم بندی نوع پولیش ها بر مبنای میزان و قدرت ساییدگی مواد موجود در آنها می باشد که بر همین اساس پولیش ها در دو دسته ی پولیش نرم و پولیش زیر قرار می گیرند.
- پولیش نرم: این دسته از پولیش ها برای خش های سطحی مورد استفاده قرار می گیرند و دارای ساختاری نرم و ملایم می باشند. معمولا پولیش های نرم دارای رنگ های شیری یا کرمی می باشند که باعث جلا و براقی سطح رنگ شده و بیشتر برای از بین بردن لکه های قرار گرفته بر روی سطح بدنه ی خودرو مانند صمغ درختان، فضله ی پرندگان و سایر عوامل مشابه مانند آفتاب سوختگی، مورد استفاده قرار می گیرند.
- پولیش زیر: برعکس پولیش های نرم، این دسته از پولیش ها به علت وجود مواد سایشی قوی در آنها، دارای سایندگی بالایی می باشند. پولیش های زبر برای از بین بردن خراش های عمیق تر مورد استفاده قرار می گیرد و خش ها را به خوبی از بین می برد. هنگام استفاده از پولیش زیر، سطح بدنه ی خودروی شما براق نمی شود و حالتی مات به خود می گیرد که دلیل این حالت، زبری بالای پولیش می باشد. برای برطرف کردن این موضوع متخصصان این کار بعد از استفاده از پولیش زبر، برای ایجاد سطحی براق از پولیش نرم استفاده می کنند. پولیش های زبر معمولا در رنگ های قرمز و جگری در بازار عرضه می شوند.
توجه داشته باشید که استفاده از پولیش های زیر نیاز به تخصص و مهارت خاص خود دارد پس اگر بدونه تجربه ی قبلی از این دسته از پولیش ها استفاده کنید ممکن است باعث ایجاد خط و خش های زیادی بر روی بدنه ی خودروی خود شوید.
واکس خودرو:
واکس خودرو ساختار و عملکردی متفاوت با پولیش دارد و برعکس پولیش که یک لایه نازک از رنگ بدنه را بر می دارد، واکس با ایجاد یک لایه ی محافظ بر روی رنگ بدنه باعث افزایش مقاومت رنگ و تمیزی و درخشندگی آن می شود در واقع هدف کلی و اصلی استفاده از واکس، زیبایی و درخشندگی بدنه ی خودرو می باشد. این لایه ی محافظ باعث می شود که رنگ بدنه در مقابل عوامل محیطی مقاوم شود و در اثر تابش شدید نور خورشید، رنگ آسیب نبیند و سرما و گرما، عمر رنگ را پایین نیاورد. در خیلی از مناطق به خاطر شرایط اقلیمی رنگ ماشین دچار اکسیداسیون، فرسایش و زنگ زدگی می شود، استفاده به موقع و صحیح از واکس خودرو باعث می شود رنگ بدنه در مقابل این عوامل مقاوم بماند و طول عمر بیشتری داشته باشد.
متخصصان در زمینه ی بدنه ی خودرو، بعد از لایه برداری با پولیش کردن خودرو، برای ایجاد لایه ی محافظ از واکس خودرو استفاده می کنند.
سخن پایانی:
در این مقاله تفاوت های میان واکس خودرو و پولیش خودرو را براش شما بیان کردیم. در این قسمت قصد دارین چند نکته ی مهم از زبان تیم تخصصی هاب کار را برای شما عزیزان بیان کنیم.
همیشه بدانید که پیشگیری بهتر از درمان است. استفاده ی مداوم، مرتب و صحیح از واکس ها باعث می شود که خط و خش کمتری بر روی بدنه ی خودرو قرار بگیرد و تا مدت زمان زیادی نیاز به پولیش کاری بدنه ی خودروی خود ندارید.
تیم تخصصی هاب کار با بهره گیری از تجربیات چند ساله ی نیروهای متخصص خود در زمینه ی واکس و پولیش خودرو، تمام نیاز های شما را در زمینه ی مراقب و نگهداری از رنگ بدنه خودرو را برطرف می کنند و شما را در حفظ و نگهداری سلامت خودرو یاری می کنند.